Zapečene tikvice punjene tjesteninom

Kremaste, ukusne i zasitne.

Zapečene tikvice punjene tjesteninom

00:35

Sastojci:

Priprema 

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 2 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte temeljac i vrhnje, pustite da proključa i kuhajte oko 3 minute. Dodajte tjesteninu, parmeza, peršin, sok od limuna i krušne mrvice. Dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji.

Tikvice prerežite popola i uklonite koštice. Napunite ih tjesteninom. Pecite oko 20 minuta, izvadite i poslužite odmah.

Ostali recepti

Salata od tune i avokada
Azijske pileće ćufte
Smoothie od bobičastog voća
Tofu kajgana sa šampinjonima
Kruh od borovnica i limuna
Crveni smoothie
Kremaste tortilje punjene špinatom
Salata od brokule, cheddara i jabuka
© 2025 Zdravi recepti