Zapečene tikvice punjene tjesteninom

Kremaste, ukusne i zasitne.

Zapečene tikvice punjene tjesteninom

00:35

Sastojci:

Priprema 

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 2 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte temeljac i vrhnje, pustite da proključa i kuhajte oko 3 minute. Dodajte tjesteninu, parmeza, peršin, sok od limuna i krušne mrvice. Dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji.

Tikvice prerežite popola i uklonite koštice. Napunite ih tjesteninom. Pecite oko 20 minuta, izvadite i poslužite odmah.

Ostali recepti

Začinjena piletina s đumbirom i češnjakom
Vinaigrette od limuna i senfa
Salata od tune, avokada i grožđica
Pita sa šljivama
Smoothie od naranče i šipka za srce i krvne žile
Prokulice sa sojom
Rižoto s koprivom
Tjestenina s narančom, bademima i parmezanom
© 2025 Zdravi recepti