Zapečene kruške s medom i orasima

Zapečene kruške s medom i orasima izvrstan su izbor za sve ljubitelje jesenskog voća, a ukusno punjenje začinjeno cimetom i muškatnim oraščićem učinit će ovo jelo vašim omiljenim desertom.

Zapečene kruške s medom i orasima Izvor slike: 123RF

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kruške prerežite popola i izdubite sredinu. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Poslažite kruške, premažite ih medom i pospite cimetom i muškatnim oraščićem. Pecite 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 5 do 10 minuta.

Dok se kruške hlade pomiješajte preostale sastojke. Napunite smjesom kruške i poslužite.

Ostali recepti

Losos s narančom
Palačinke sa sezamom i lanom
Juha s heljdinom kašom
Tuna s tikvicama i kaparama
Jednostavni voćni sladoledi
Varivo od raštike, krumpira i pršuta
Šparoge s listom
Kolač od mliječne čokolade i pistacija
© 2025 Zdravi recepti