Zapečena tjestenina s tikvicama

Zajamčeno dobar ručak!

Zapečena tjestenina s tikvicama

00:45

Sastojci:

Priprema

Nasjeckajte luk, češnjak i papriku. Luk pirjajte na malo maslinovog ulja dok ne bude gotovo proziran. Dodajte češnjak i naribane tikvice. Pirjajte dok tikvice ne porumene.

Dodajte pelate, grah i  ¼ šalice vode. Pustite da kuha na jakoj vatri, a kada prokuha pirjajte pokriveno na laganoj vatri 15 do 20 minuta. Začinite s paprom i soli po želji.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Dodajte tjesteninu u grah i pelate. Sve dobro promiješajte i uklonite s vatre. Izlijte u vatrostalnu posudu i pospite sirom. Pecite na 180°C dok se sir ne otopi. Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom. 

Ostali recepti

Kolač od zobenih pahuljica
Meksička salata
Ljetna povrtna juha
Smoothie s bobičastim voćem
Voćna salata od smokve, meda i lubenice
Tex-Mex jaja
Bijela vruća čokolada
Breskve s roštilja s medom i cimetom
© 2025 Zdravi recepti