Nazad na početnu

Zapečena tjestenina s tikvicama

Zajamčeno dobar ručak!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 male naribane tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 srednja glavica luka nasjeckana na kockice
  • 1 sitno sjeckani češanj češnjaka
  • 400g pelata
  • 400g graha
  • 2 ½ šalice tjestenine
  • papar
  • sol
  • ¾ šalice nasjeckanog sira (mozzarella i parmezan)
  • svježi peršin za ukras

Priprema

Priprema

Nasjeckajte luk, češnjak i papriku. Luk pirjajte na malo maslinovog ulja dok ne bude gotovo proziran. Dodajte češnjak i naribane tikvice. Pirjajte dok tikvice ne porumene.

Dodajte pelate, grah i  ¼ šalice vode. Pustite da kuha na jakoj vatri, a kada prokuha pirjajte pokriveno na laganoj vatri 15 do 20 minuta. Začinite s paprom i soli po želji.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Dodajte tjesteninu u grah i pelate. Sve dobro promiješajte i uklonite s vatre. Izlijte u vatrostalnu posudu i pospite sirom. Pecite na 180°C dok se sir ne otopi. Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom.