Zapečena tjestenina s tikvicama

Zajamčeno dobar ručak!

Zapečena tjestenina s tikvicama

00:45

Sastojci:

Priprema

Nasjeckajte luk, češnjak i papriku. Luk pirjajte na malo maslinovog ulja dok ne bude gotovo proziran. Dodajte češnjak i naribane tikvice. Pirjajte dok tikvice ne porumene.

Dodajte pelate, grah i  ¼ šalice vode. Pustite da kuha na jakoj vatri, a kada prokuha pirjajte pokriveno na laganoj vatri 15 do 20 minuta. Začinite s paprom i soli po želji.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Dodajte tjesteninu u grah i pelate. Sve dobro promiješajte i uklonite s vatre. Izlijte u vatrostalnu posudu i pospite sirom. Pecite na 180°C dok se sir ne otopi. Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom. 

Ostali recepti

Smoothie od špinata i kokosovog mlijeka
Brz i jednostavan ručak: crvena kuskus salata
Krem juha s porilukom i limunom
Muffini od trešanja, čokolade i badema
Osvježavajući kolač od limete i manga
Tortilje od tune, avokada i dinje
Juha od cikle i leće
Maline s pudingom od čokolade (dijeta 5 faktora)
© 2025 Zdravi recepti