Zapečena tjestenina s artičokama

Sočna, mekana i mirisna.

Zapečena tjestenina s artičokama

00:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ali 2 minute kraće nego prema uputama. Zagrijte ulje u tavi i dinstajte špinat dok ne omekša, 3 do 4 minute.

U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, pasiranu rajčicu, artičoke i tjesteninu. U drugoj zdjeli pomiješajte bjelanjak, sir, origano, papar i sol.

Namastite lim za pečenje. Polovicu tjestenine stavite na dno, prekrijte ju sirom pa opet stavite tjesteninu. Zadnji sloj treba biti od sira. Pecite oko 30 minuta.

Ostali recepti

Salata od liganja
Juha od krumpira i poriluka
Smoothie od malina i banane
Tjestenina od mozzarelle i rajčice
Piletina s tikvom
Zeleni smoothie od špinata i kelja
Tropske zobene pahuljice
Tjestenina s tikvicama i bademima
© 2025 Zdravi recepti