Zapečena tjestenina s artičokama

Sočna, mekana i mirisna.

Zapečena tjestenina s artičokama

00:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ali 2 minute kraće nego prema uputama. Zagrijte ulje u tavi i dinstajte špinat dok ne omekša, 3 do 4 minute.

U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, pasiranu rajčicu, artičoke i tjesteninu. U drugoj zdjeli pomiješajte bjelanjak, sir, origano, papar i sol.

Namastite lim za pečenje. Polovicu tjestenine stavite na dno, prekrijte ju sirom pa opet stavite tjesteninu. Zadnji sloj treba biti od sira. Pecite oko 30 minuta.

Ostali recepti

Domaći umak Béarnaise
Čokoladni Paleo mousse
Muffini od chia sjemenki, kurkume i kokosovog mlijeka
Smoothie s bademovim mlijekom i papajom
Kremasta tjestenina s avokadom
Muffini s bananom i malinama
Tjestenina s tikvicama i slaninom
Špageti sa sardinama
© 2025 Zdravi recepti