Zapečena pileća prsa s ružmarinom

Ukusna piletina obogaćena sokom od naranče.

Zapečena pileća prsa s ružmarinom

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu 230 °C. Namastite lim za pečenje. Svaki komad piletine protrljajte češnjakom, uljem, paprom i pospite ružmarinom. Prelijte s malo soka od naranče, prekrijte folijom i pecite 30 minuta. Izvadite lim iz pećnice, maknite foliju, piletinu okrenite na drugu stranu, prelijte ostatkom soka od naranče i pecite 10 do 15 minuta. Izvadite iz pećnice i poslužite. Kao prilog preporučamo rižu.

Energetska vrijednost:

204

Nutritivne vrijednosti:

Kalorije 204
Kolesterol 99mg
Proteini 31g
Natrij 134mg
Ugljikohidrati 2g
Vlakna 0g
Ukupno masti 8g
Zasićene masti 2g
Mononezasićene masti 3g
Kalcij 15mg

Ostali recepti

Salata od smokava i ovčjeg sira
Piletina u umaku od limuna s kaparima (tal. piccata)
Tortilje od jaja i mahuna
Pita od jabuka i cheddara
Kolačići od smokava
Čaj od kurkume, limuna i đumbira za detoksikaciju jetre
Smoothie od dinje i malina
Smoothie od špinata i kivija
© 2025 Zdravi recepti