Zapečena bundeva sa slanutkom i avokadom

Veganski miks bundeve, slanutka, avokada i salate obiluje zdravim ugljikohidratima, vitaminima i proteinima.

Zapečena bundeva sa slanutkom i avokadom Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Pleh obložite papirom za pečenje.
  3. Operite i ocijedite slanutak.
  4. Bundevu očistite i narežite na komade debele oko 1 centimetar.
  5. Slanutak i bundevu začinite u zdjeli s 2 jušne žlice maslinovog ulja, 1 čajnom žlicom soli, 1 čajnom žlicom papra i chilli praha.
  6. Ravnomjerno rasporedite začinjenu bundevu i slanutak na pleh i pecite oko 30 minuta.
  7. U međuvremenu operite i narežite rotkvice. Isto učinite s rajčicama.
  8. Operite baby špinat.
  9. Avokado narežite na komadiće.
  10. Za dresing pomiješajte jogurt od soje, agavin sirup, senf, vinski ocat i jednu jušnu žlicu maslinovog ulja. Dodajte soli i papra prema potrebi.
  11. Izvadite bundevu i slanutak i pomiješajte sa salatom. Sve začinite pripremljenim dresingom.

Ostali recepti

Mediteranska salata od slanutka
Kolač s orasima i ricotta sirom
Pita od jabuka i cheddara
Smoothie od ananasa i jogurta
Najzdraviji sok na svijetu
Torta s kikiriki maslacem
Salata od tune, slanutka i brokule
Piletina s narančom i sezamom
© 2025 Zdravi recepti