Nazad na početnu
Sastojci
- 0,5 konzerve slanutka
- 500 g bundeve
- 3 jušne žlice maslinovog ulja
- Sol i papar
- 1 čajna žlica chilli praha
- 0,5 svežnja rotkvica
- 150 g cherry rajčica
- 50 g baby špinata
- 0,5 avokada
- 50 g sojinog jogurta
- 1 jušna žlica agavinog sirupa
- 1 čajna žlica senfa
- 1 jušna žlica vinskog octa
Priprema
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Pleh obložite papirom za pečenje.
- Operite i ocijedite slanutak.
- Bundevu očistite i narežite na komade debele oko 1 centimetar.
- Slanutak i bundevu začinite u zdjeli s 2 jušne žlice maslinovog ulja, 1 čajnom žlicom soli, 1 čajnom žlicom papra i chilli praha.
- Ravnomjerno rasporedite začinjenu bundevu i slanutak na pleh i pecite oko 30 minuta.
- U međuvremenu operite i narežite rotkvice. Isto učinite s rajčicama.
- Operite baby špinat.
- Avokado narežite na komadiće.
- Za dresing pomiješajte jogurt od soje, agavin sirup, senf, vinski ocat i jednu jušnu žlicu maslinovog ulja. Dodajte soli i papra prema potrebi.
- Izvadite bundevu i slanutak i pomiješajte sa salatom. Sve začinite pripremljenim dresingom.