Nazad na početnu

Začinjeno povrće s lećom

Uživajte ovom pikantnom vegetarijanskom jelu s muškatnom tikvom, paprikom i lukom.

00:55
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 950g očišćene i narezane muškatne tikve
  • 1 nasjeckani crveni luk
  • 3 paprike narezane na trakice širine 1 cm
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice curry paste
  • 800g kuhane leće
  • 150 ml povrtnog temeljca
  • šaka nasjeckanog korijandera

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Stavite luk, tikvu i papriku pomiješanu s češnjakom u posudu za pečenje. Pomiješajte ulje i curry pastu i prelijte preko povrća. Dodatno začinite po želji.

Pecite 30 minuta dok povrće ne omekša.

Dodajte leću i povrtni temeljac, i pomiješajte. Vratite u pećnicu još 5 do 10 min. Umiješajte korijander i poslužite.

Energetska vrijednost

321