Začinjena piletina s đumbirom i češnjakom

Ako niste sigurni kako u svoju prehranu uvrstiti đumbir, isprobajte ovaj ukusni recept.

Začinjena piletina s đumbirom i češnjakom Izvor slike: 123RF

00:50

Sastojci:

Priprema

  1. Koristeći mužar i tučak smrvite češnjak i đumbir u finu pastu. Stavite sve na stranu.
  2. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte luk, lišće curryja i zelene čili paprike te ih pržite na srednje jakoj vatri dok luk ne porumeni.
  3. Dodajte pastu koju ste pripremili i kuhajte na 5 minuta, miješajući povremeno.
  4. Dodajte korijander, kurkumu i sol. Izmiješajte dobro i kuhajte na daljnjih 5 minuta.
  5. Dodajte piletinu, promiješate, a zatim dodajte 225 ml vode i garam masala začin.
  6. Dobro promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri na 5 minuta, dok se piletina ne skuha.
  7. Umiješajte mljeveni papar u smjesu, maknite tavu s vatre i poslužite.

Ostali recepti

Juha s lećom i povrćem
Pečena brokula s češnjakom i limunom
Patlidžan s parmezanom i mozzarellom
Losos na žaru u marinadi
Božićni zalogaji
Piletina s limunom i rižom
Smoothie od šljiva i lješnjaka
Chia sjemenke u kokosovom mlijeku s karameliziranim kruškama
© 2025 Zdravi recepti