Nazad na početnu

Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom

Začinjena junetina za četiri osobe.

02:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 700 g mladog luka
  • 900 g junetine od buta, narezane na veličine zalogaja
  • 3 režnja češnjaka, prepolovljenih
  • 125 ml crnog vina
  • 1 štapić cimeta
  • 4 klinčića
  • 1 lovorov list
  • 1 velika žlica octa od crnog vina
  • 2 velike žlice pasirane rajčice
  • 375 ml vode
  • 2 velike žlice ribizla
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte luk i dinstajte miješajući na pet minuta, taman dok dobije zlatnu boju.
  3. Luk maknite iz tave i ocijedite na kuhinjskom papiru.
  4. Dodajte meso u tavu i miješajte na jakoj vatri na 10 minuta, ili dok meso ne dobije lagano smeđu boju i dok gotovo sva tekućina ispari.
  5. Dodajte češnjak, vino, začine, lovor, ocat i pasiranu rajčicu.
  6. Začinite sa solju i paprom.
  7. Ulijte 375 ml vode u tavu i dovedite sve do vrenja.
  8. Smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se krčka na sat vremena, miješajući povremeno.
  9. Vratite luk u tavu, dodajte ribizle i promiješajte lagano.
  10. Ostavite neka se krčka, pokriveno, na 15 minuta.
  11. Odbacite cimet prije posluživanja.