Nazad na početnu
Sastojci
- 900 g junetine od buta, narezane na veličine zalogaja
- 3 režnja češnjaka, prepolovljenih
- 1 velika žlica octa od crnog vina
- 2 velike žlice pasirane rajčice
Priprema
Priprema
- Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
- Dodajte luk i dinstajte miješajući na pet minuta, taman dok dobije zlatnu boju.
- Luk maknite iz tave i ocijedite na kuhinjskom papiru.
- Dodajte meso u tavu i miješajte na jakoj vatri na 10 minuta, ili dok meso ne dobije lagano smeđu boju i dok gotovo sva tekućina ispari.
- Dodajte češnjak, vino, začine, lovor, ocat i pasiranu rajčicu.
- Začinite sa solju i paprom.
- Ulijte 375 ml vode u tavu i dovedite sve do vrenja.
- Smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se krčka na sat vremena, miješajući povremeno.
- Vratite luk u tavu, dodajte ribizle i promiješajte lagano.
- Ostavite neka se krčka, pokriveno, na 15 minuta.
- Odbacite cimet prije posluživanja.