Zdravi recepti
Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom
Začinjena junetina za četiri osobe.
Izvor slike: Depositphotos
02:00
Jela od mesa
CentarZdravlja - Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom
Sastojci:
50 ml maslinovog ulja
700 g mladog luka
900 g junetine od buta, narezane na veličine zalogaja
3 režnja češnjaka, prepolovljenih
125 ml crnog vina
1 štapić cimeta
4 klinčića
1 lovorov list
1 velika žlica octa od crnog vina
2 velike žlice pasirane rajčice
375 ml vode
2 velike žlice ribizla
Sol
Crni papar
Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
Dodajte luk i dinstajte miješajući na pet minuta, taman dok dobije zlatnu boju.
Luk maknite iz tave i ocijedite na kuhinjskom papiru.
Dodajte meso u tavu i miješajte na jakoj vatri na 10 minuta, ili dok meso ne dobije lagano smeđu boju i dok gotovo sva tekućina ispari.
Dodajte češnjak, vino, začine, lovor, ocat i pasiranu rajčicu.
Začinite sa solju i paprom.
Ulijte 375 ml vode u tavu i dovedite sve do vrenja.
Smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se krčka na sat vremena, miješajući povremeno.
Vratite luk u tavu, dodajte ribizle i promiješajte lagano.
Ostavite neka se krčka, pokriveno, na 15 minuta.
Odbacite cimet prije posluživanja.
Ostali recepti
Pita od smokava
Smoothie od avokada, banane i posnog sira
Ljuti gazpacho
Torta od badema i naranče
Juha od repe i slanutka
Mladi krumpir sa začinskim biljem
Smoothie od jabuke i cimeta
Smoothie od banane i blitve
© 2025 Zdravi recepti