Nazad na početnu

Začinjena juha od borovnica

Ukusna i osvježavajuća ljetna juha.

00:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 šalice svježih ili smrznutih borovnica
  • 2 šalice vode
  • 1 štapić cimeta
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica svježeg đumbira
  • 1/3 šalice obranog mlijeka
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje

Priprema

Priprema

U lonac stavite borovnice, vodu, cimet, med i đumbir. Pustite da proključa. Smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući, 1 do 2 minute. Izvadite štapić cimeta. Stavite smjesu u blender i miksajte dok ne postane kompaktna.

Dodajte mlijeko i dobro promiješajte. Vratite smjesu na vatru i kuhajte oko 1 minutu. Uklonite s vatre i pustite da se hladi oko 10 minuta. Premjestite u zdjelu, pokrijte i ostavite da stoji najmanje 5 sati, a najviše 2 dana prije posluživanja.

Odmah prije posluživanja dodajte 1 šalicu vrhnja za kuhanje. Dobro promiješajte i po želji dodajte još malo svježih borovnica.