Grčki jogurt ovoj laganoj i jednostavnoj torti daje posebnu osvježavajuću notu.
Sastojci:
1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 24 cm.
2. Stavite maslac, šećer i prstohvat soli u veliku zdjelu i miješajte mikserom barem 5 min. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte nakon dodavanja svakog jajeta. Dodajte 1 žlicu brašna i promiješajte. Dodajte jogurt i miješajte dok svi sastojci nisu dobro uklopljeni u smjesu.
3. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Polako umiješajte u smjesu. Dodajte mlijeko i još jednom sve dobro izmiješajte. Lagano umiješajte voće u smjesu. Smjesu stavite u pripremljen lim za pečenje.
4. Pecite tortu 1 sat i 20 minuta u zagrijanoj pećnici. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 30 minuta.
5. Kada se kolač u potpunosti ohladi, možete ga ukrasiti slatkim vrhnjem i svježim voćem.