Vegetarijanski vafli od batata

Ukusni vegetarijanski vafli s batatima za tren postaju vaš omiljeni zalogaj, a lagana receptura, koja se može kombinirati sa slatkim sirupima i slanim namazima, omogućuje da sami birate želite li napraviti slatku ili slanu verziju.

Vegetarijanski vafli od batata Izvor slike: Depositphotos

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C ili uključite pekač za vafle. Na srednju vatru stavite tavu, dodajte malo ulja i zagrijavajte nekoliko minuta.
  2. Batate naribajte ili spiralizatorom napravite rezance. Stavite kuhati u zagrijanu tavu 10-ak minuta, dok batati ne omekšaju.
  3. Dok se batat kuha, iskoristite vrijeme pa na najvećim rupama naribajte jabuku u posudu. Možete koristiti i spiralizator, ali pazite da na kraju uklonite koštice. Dodajte cimet ili sol (ovisno o tome radite li slatku ili slanu verziju) i promiješajte.
  4. Kad se batat skuha, procijedite i stavite u posudu s jabukom, dodajte još malo cimeta i jaje pa sve dobro izmiješajte.
  5. Pekač za vafle namastite pa stavite trećinu smjese. Pritisnite i pecite 8-10 minuta, dok batat ne dobije zlatnu boju. Ponovite dok ne potrošite smjesu. Vafle je najbolje i najbrže raditi u pekaču, ali, ako ga nemate, napravite oblike po želji i stavite u pleh za pečenje na kojem se nalazi papir za pečenje, lagano pritisnite i stavite peći 15-ak minuta.

Poslužite toplo ili hladno, dodajte med, javorov sirup, namaz s vlascem, kiselo vrhnje ili drugi omiljeni preljev, a možete jesti kao doručak ili večeru s jajima ili kao prilog glavnom jelu.

Ostali recepti

Omlet od brokule i sira
Kolačići od kikirikija i banane
Visokoproteinske palačinke
Zeleni smoothie za ravan trbuh
Salata od slanutka, piletine i špinata
Zapečena cikla s ovčjim sirom
Hrskavi kolač od bundeve i jabuka
Topli napitak s bundevom i bijelom čokoladom
© 2025 Zdravi recepti