Nazad na početnu

Vegetarijanski ražnjići

Odlični vegetarijanski ražnjići.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice svježe istisnutog soka od limuna
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 1 velika žlica svježe nasjeckanih listova ružmarina
  • 1 crvena paprika, narezana na komade od 2.5 cm
  • 1 zelena paprika, narezana na komade od 2.5 cm
  • 1 žuta paprika, narezana na komade od 2.5 cm
  • 1 tikvica, narezana na komade od 2.5 cm
  • 4 manja patlidžana, razrezana na četvrtine po dužini
  • 2 crvena luka, svaki izrezan na 8 komada
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema

Priprema

Stavite paprike, tikvice, patlidžan i luk u veliku zdjelu.

U drugoj maloj zdjeli, zajedno umutite sok od limuna, maslinovo ulje, češnjak i ružmarin. Začinite sa solju i paprom i promiješajte. Prelijte smjesu preko povrća i dobro promiješajte kako bi se ravnomjerno rasporedilo.

Zagrijte roštilj na srednje jaku toplinu.

Nataknite paprike, tikvice, patlidžane i luk naizmjence na 8 štapića za ražnjiće. Složite ražnjiće na roštilj i pecite ih 10-12 minuta, okrećući ih često dok povrće počne lagano dobijati spaljene dijelove.

Poslužite vruće.