Vegetarijanski burger od 3 sastojka
Povrće je odličan izvor proteina, a ovaj ukusni burger od samo tri sastojka razveselit će i one koji možda ne vole vidjeti tanjur pun povrća, ali žele isprobati nešto novo.
Izvor slike: 123RF
Sastojci:
- 4 velika Portobello šampinjona
- 1 luk
- žličica timijana
- povrće (po želji)
- prstohvat soli
- prstohvat papar
Priprema
- Gljivama uklonite stapke i pecite ih u komadu na malo maslinovog ulja.
- Kad dobiju tamnu boju, izvadite ih na papirnati ručnik da upije višak ulja.
- Na istoj tavi popržite luk s timijanom i dodajte prstohvat papra i soli.
- Gljive napunite prženim lukom i tako punjene posložite na tanjur.
- U pecivo za burger najprije stavite zelenu salatu (po želji), zatim Portobello gljivu i na to po želji možete dodati komade rajčice ili umak.
Savjet:
Ne morate birati klasične umake ili namaze, poput kečapa i majoneze. Poigrajte se okusima i napravite guacamole umak kojeg ćete staviti na pecivo, prije Portobello gljive da ne bi iscurio, a na gljivu dodajte svježe povrće po želji.