Nazad na početnu

Vegetarijanski burger od 3 sastojka

Povrće je odličan izvor proteina, a ovaj ukusni burger od samo tri sastojka razveselit će i one koji možda ne vole vidjeti tanjur pun povrća, ali žele isprobati nešto novo.

00:10
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 velika Portobello šampinjona
  • 1 luk
  • žličica timijana
  • povrće (po želji)
  • prstohvat soli
  • prstohvat papar

Priprema

Priprema

  1. Gljivama uklonite stapke i pecite ih u komadu na malo maslinovog ulja.
  2. Kad dobiju tamnu boju, izvadite ih na papirnati ručnik da upije višak ulja.
  3. Na istoj tavi popržite luk s timijanom i dodajte prstohvat papra i soli.
  4. Gljive napunite prženim lukom i tako punjene posložite na tanjur.
  5. U pecivo za burger najprije stavite zelenu salatu (po želji), zatim Portobello gljivu i na to po želji možete dodati komade rajčice ili umak.

Savjet:

Ne morate birati klasične umake ili namaze, poput kečapa i majoneze. Poigrajte se okusima i napravite guacamole umak kojeg ćete staviti na pecivo, prije Portobello gljive da ne bi iscurio, a na gljivu dodajte svježe povrće po želji.