Nazad na početnu
Sastojci
- maslinovo ulje
- 4 režnja češnjaka
- 250 g mozzarella sira
- 80 g svježeg sira
- 100 g ricotte
- 25 g parmezana
- 300 g svježe brokule (narezane na cvjetove)
- ½ žlice mljevenog čilija
- žlica mješavine mediteranskog začina
- 2 žlice svježeg bosiljka (nasjeckanog)
- Tijesto za pizzu
Priprema
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
- Za to vrijeme u tavi zagrijte malo maslinovog ulja, brokulu posolite i popaprite, te pirjajte na srednjoj vatri oko 3 minute, odnosno dok ne promijeni boju u svjetlije zelenu.
- Dodajte mljeveni čili i jedan protisnuti režanj češnjaka. Sve zajedno miješajte na srednjoj vatri još pola minute i odložite sa strane.
- Preostali češnjak protisnite, te u manjoj posudi pomiješajte s 2 žlice maslinovog ulja.
- Tijesto za pizzu stavite na nauljeni lim i premažite ga mješavinom češnjaka i maslinovog ulja.
- Na tijesto ravnomjerno rasporedite mozzarellu narezanu na kockice i komadiće svježeg sira. Zatim pomoću žlice dodajte ricottu, parmezan i brokulu. Preko svega posipajte mješavinu začina.
- Pizzu pecite oko 20 minuta, odnosno dok tijesto nije pečeno.
- Izvadite pizzu, te začinite svježim bosiljkom. Poslužite toplo.