Za to vrijeme u tavi zagrijte malo maslinovog ulja, brokulu posolite i popaprite, te pirjajte na srednjoj vatri oko 3 minute, odnosno dok ne promijeni boju u svjetlije zelenu.
Dodajte mljeveni čili i jedan protisnuti režanj češnjaka. Sve zajedno miješajte na srednjoj vatri još pola minute i odložite sa strane.
Preostali češnjak protisnite, te u manjoj posudi pomiješajte s 2 žlice maslinovog ulja.
Tijesto za pizzu stavite na nauljeni lim i premažite ga mješavinom češnjaka i maslinovog ulja.
Na tijesto ravnomjerno rasporedite mozzarellu narezanu na kockice i komadiće svježeg sira. Zatim pomoću žlice dodajte ricottu, parmezan i brokulu. Preko svega posipajte mješavinu začina.
Pizzu pecite oko 20 minuta, odnosno dok tijesto nije pečeno.
Izvadite pizzu, te začinite svježim bosiljkom. Poslužite toplo.