Nazad na početnu

Vegetarijanska pizza s četiri vrste sira

Četiri vrste sira, mirisni začini i brokula savršena su kombinacija za pizzu koja će se svidjeti i ljubiteljima mesa.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 4 režnja češnjaka
  • 250 g mozzarella sira
  • 80 g svježeg sira
  • 100 g ricotte
  • 25 g parmezana
  • 300 g svježe brokule (narezane na cvjetove)
  • ½ žlice mljevenog čilija
  • žlica mješavine mediteranskog začina
  • 2 žlice svježeg bosiljka (nasjeckanog)
  • Tijesto za pizzu

Priprema

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
  2. Za to vrijeme u tavi zagrijte malo maslinovog ulja, brokulu posolite i popaprite, te pirjajte na srednjoj vatri oko 3 minute, odnosno dok ne promijeni boju u svjetlije zelenu.
  3. Dodajte mljeveni čili i jedan protisnuti režanj češnjaka. Sve zajedno miješajte na srednjoj vatri još pola minute i odložite sa strane.
  4. Preostali češnjak protisnite, te u manjoj posudi pomiješajte s 2 žlice maslinovog ulja.
  5. Tijesto za pizzu stavite na nauljeni lim i premažite ga mješavinom češnjaka i maslinovog ulja.
  6. Na tijesto ravnomjerno rasporedite mozzarellu narezanu na kockice i komadiće svježeg sira. Zatim pomoću žlice dodajte ricottu, parmezan i brokulu. Preko svega posipajte mješavinu začina.
  7. Pizzu pecite oko 20 minuta, odnosno dok tijesto nije pečeno.
  8. Izvadite pizzu, te začinite svježim bosiljkom. Poslužite toplo.