Vegansko jelo na mediteranski način

Lagana leća na mediteranski način idealan je prilog uz bilo koju vrstu mesa ili ribe, a može se poslužiti i kao samostalno jelo za vegane!

Vegansko jelo na mediteranski način Izvor slike: Depositphotos

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. U vrućoj vodi skuhajte leću. Kad voda dođe do vrenja, ostavite još 3-4 minuta da kuha pa maknite s plina i procijedite.
  2. Lonac napunite čistom vodom pa ponovno vratite leću i kuhajte dok ne omekša. Kad se skuha, procijedite i stavite u posudu. Ako koristite leću iz konzerve preskočite ove korake jer je ona već prethodno skuhana.
  3. U posudi izmiješajte češnjak, limun, ulje, peršin i sol i dodajte leću. Sve dobro izmiješajte. Možete poslužiti toplo ili hladno, kao prilog ili kao samostalno jelo.

Ostali recepti

Losos s mladim krumpirom
Riba u vinu
Okruglice od quinoe i puretine
Humus od tamne čokolade
Hranjivi smoothie od bundeve
Topli vafli s voćem
Napitak od chia sjemenki i limunovog soka
Čaj od bosiljka
© 2025 Zdravi recepti