Nazad na početnu

Vegansko jelo na mediteranski način

Lagana leća na mediteranski način idealan je prilog uz bilo koju vrstu mesa ili ribe, a može se poslužiti i kao samostalno jelo za vegane!

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g zelene leće
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 1 dl limunovog soka
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 2 žlice peršina
  • prstohvat soli

Priprema

Priprema

  1. U vrućoj vodi skuhajte leću. Kad voda dođe do vrenja, ostavite još 3-4 minuta da kuha pa maknite s plina i procijedite.
  2. Lonac napunite čistom vodom pa ponovno vratite leću i kuhajte dok ne omekša. Kad se skuha, procijedite i stavite u posudu. Ako koristite leću iz konzerve preskočite ove korake jer je ona već prethodno skuhana.
  3. U posudi izmiješajte češnjak, limun, ulje, peršin i sol i dodajte leću. Sve dobro izmiješajte. Možete poslužiti toplo ili hladno, kao prilog ili kao samostalno jelo.