Veganski zapečeni grah

Ovaj lagan i jednostavni recept, ovisno o prilikama, može biti prilog ili glavno jelo, a pogodan je i za vegane!

Veganski zapečeni grah Izvor slike: Depositphotos

00:50

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. U posudi izmiješajte javorov sirup, šećer, rajčicu, melasu, ocat, senf i češnjak dok se ne sjedine.
  2. Na zagrijanu tavu stavite luk i pržite 3-4 minute. Kad porumeni dodajte grah (ako koristite grah iz tegle, dodajte i konzervans), zatim dodajte prethodno napravljenu smjesu, smanjite vatru i ostavite da se kuha 7-8 minuta uz povremeno miješanje.
  3. U posudu za pečenje stavite grah i pecite 30-40 minuta, dok grah ne porumeni i stvori se korica na vrhu. Poslužite toplo.

Ostali recepti

Tjestenina s tunom, maslinama i artičokama
Salata s piletinom i pestom
Piletina u marinadi od limete i meda
Desert od jagoda
Rezanci od povrća s kozjim sirom
Marinirana piletina
Lagan i brz: ekstra čokoladni brownie u šalici!
Ražnjići od piletine i avokada
© 2025 Zdravi recepti