Nazad na početnu
Sastojci
- 200 g graha (ili 2 tegle)
- 2 žlice pasirane rajčice
- 2 žlice javorovog sirupa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, smrvljenog
- 1 žlica tamne melase
- 1 žličica jabučnog octa
- 1 žličica senfa
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160°C. U posudi izmiješajte javorov sirup, šećer, rajčicu, melasu, ocat, senf i češnjak dok se ne sjedine.
- Na zagrijanu tavu stavite luk i pržite 3-4 minute. Kad porumeni dodajte grah (ako koristite grah iz tegle, dodajte i konzervans), zatim dodajte prethodno napravljenu smjesu, smanjite vatru i ostavite da se kuha 7-8 minuta uz povremeno miješanje.
- U posudu za pečenje stavite grah i pecite 30-40 minuta, dok grah ne porumeni i stvori se korica na vrhu. Poslužite toplo.