Nazad na početnu

Veganski zapečeni grah

Ovaj lagan i jednostavni recept, ovisno o prilikama, može biti prilog ili glavno jelo, a pogodan je i za vegane!

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g graha (ili 2 tegle)
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, smrvljenog
  • 1 žlica tamne melase
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. U posudi izmiješajte javorov sirup, šećer, rajčicu, melasu, ocat, senf i češnjak dok se ne sjedine.
  2. Na zagrijanu tavu stavite luk i pržite 3-4 minute. Kad porumeni dodajte grah (ako koristite grah iz tegle, dodajte i konzervans), zatim dodajte prethodno napravljenu smjesu, smanjite vatru i ostavite da se kuha 7-8 minuta uz povremeno miješanje.
  3. U posudu za pečenje stavite grah i pecite 30-40 minuta, dok grah ne porumeni i stvori se korica na vrhu. Poslužite toplo.