Veganski tart s prahom od Reishi gljiva i čokoladom

Reishi prah savršeno se spaja s bogatim okusom tamne čokolade.

Veganski tart s prahom od Reishi gljiva i čokoladom Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Za koru: 

Za punjenje: 

Priprema veganskog tarta s prahom od reishi gljiva i čokoladom

Priprema kore:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U velikoj posudi pomiješajte mljevene bademe, brašno, kakao i sol.
  3. Dodajte kokosovo ulje i javorov sirup te dobro promiješajte dok se sastojci ne spoje. Dodajte žlicu vode ako je potrebno.
  4. Smjesu nastavite mijesiti rukama dok ne dobijete glatko tijesto.
  5. Tijesto podijelite na 6 jednakih loptica i premjestite u male kalupe za tart. *
  6. Svaku lopticu od tijesta pritisnite u sredini, a krajeve podignite kako biste formirali u oblik košarice. Zatim svaku košaricu na nekoliko mjesta izbodite vrhom vilice ili čačkalice.
  7. Pecite košarice oko 12 minuta, a zatim ih izvadite i ostavite da se hlade na sobnoj temperaturi oko 20 minuta prije no što košarice izvadite iz kalupa.

Priprema punjenja:

  1. Za to vrijeme pripremite punjenje tako što ćete u manjem loncu na laganoj vatri zagrijati kokosovo mlijeko i Reishi prah dok ne zavrije.
  2. Čokoladu razlomite i stavite u dublju zdjelu te prelijte prokuhanom smjesom kokosovog mlijeka i reishi praha. Umiješajte javorov sirup.
  3. Kada ste košarice izvadili iz kalupa napunite ih pripremljenom kremom i stavite u frižider da se hladi oko 2 sata.
  4. Prije posluživanja po želji ukrasite voćem.

*Tijesto podijelite na onoliko dijelova koliko malih kalupa imate. U slučaju da imate jedan veliki kalup, tada napravite jedan veliki tart.

Ostali recepti

Špageti u pilećem umaku
Zobene pahuljice s kurkumom, malinama i borovnicama
Džem od kupina, meda i bosiljka
Vafli
Smoothie od đumbira, špinata i banane
Proteinski smoothie s čokoladom
Francuska salata s jabukama
Filet morskog lista sa začinskim biljem
© 2025 Zdravi recepti