Veganski rezanci s kikirikijem

Zdrav i ukusan obrok koji će vas osvojiti.

Veganski rezanci s kikirikijem

00:50

Sastojci:

Priprema

Operite mrkve, ogulite i pomoću spiralizatora napravite rezance. Zagrijte ulje u tavi i dodajte sitno nasjeckani češanj češnjaka.

Dodajte rezance od mrkve i pržite oko pola minute. Dodajte vodu u tavu, stavite poklopac i dinstajte oko 1 minutu. Uklonite mrkvu iz tave i stavite u zdjelu ili na tanjur.

Miješajte maslac od kikirikija, tahini, sok od limete, slatki čili umak, med i sezamovo ulje dok ne postane glatko. Ako je smjesa previše gusta dodajte malo vode. Umak ne smije biti previše rijedak jer će se maslac od kikirikija ionako rastopiti u dodiru s toplim rezancima.

Prelijte umak preko rezanaca i poslužite.

Ostali recepti

Kelj s bijelim grahom
Shake od jagoda i banana
Ražnjići s cherry rajčicama i mozzarellom
Sok od kurkume i đumbira
Medena guska
Kolač od čokolade s malinama
Slatki škampi
Piletina u mlijeku
© 2025 Zdravi recepti