Nazad na početnu
Sastojci
- 100 ml biljnog ulja
- 275 g brašna
- 100 g smeđeg šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- Naribana korica 1 limuna
- Sok od 1/2 limuna
- 150 g šećera u prahu
- Sok od 1/2 limuna
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Lagano nauljite kalup za pečenje kolača.
- Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i limunovu koricu.
- Dodajte ulje, sok od limuna i 170 ml hladne vode.
- Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Ulijte smjesu u kalup.
- Pecite oko 30 minuta.
- Ostavite kolač da se hladi u kalupu 10 minuta.
- Izvadite ga iz kalupa i pustite da se u potpunosti ohladi.
- Za to vrijeme pripremite glazuru.
- Pomiješajte šećer u prahu i limunov sok, te prelijte preko ohlađenog kolača.