Veganski keksići s čokoladom savršen su desert koji ne sadrži jaja i mliječne proizvode, a ipak prepuni okusa pa će zadovoljiti svakog ljubitelja slatkog.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Maslac rastopite na tavi na srednje laganoj vatri.
Izmiješajte vodu i laneno brašno dok se ne sjedine. Rastopljeni maslac kistom namažite po plehu za pečenje. Ostatak rastopljenog maslaca dodajte u lanene sjemenke i dobro izmiješajte.
U smjesu dodajte suhe sastojke: šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i ekstrakt vanilije dok se ne sjedine. Dodajte brašno i dobro izmiješajte.
U tijesto dodajte komadiće čokolade (chocolate chips) i promiješajte. Rukama oblikujte tijesto u keksiće ili stavite cijelo tijesto u nauljenu tavu kako biste dobili jedan veliki keks.
Na vrhove keksića dodajte ostatak čokoladnih komadića i stavite peći na 30 minuta, dok keksi ne porumene. Izvadite i ohladite, a po želji servirajte uz veganski sladoled ili ukrasite po želji.