Nazad na početnu
Sastojci
- 100 g višenamjenskog brašna
- 70 g čokoladnih komadića
- 50 g veganskog maslaca
- 2 žlice vode
- 1 žlica lanenog brašna
- 60 g šećera u granulama
- 50 g smeđeg šećera
- ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat sode bikarbone
- prstohvat soli
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Maslac rastopite na tavi na srednje laganoj vatri.
- Izmiješajte vodu i laneno brašno dok se ne sjedine. Rastopljeni maslac kistom namažite po plehu za pečenje. Ostatak rastopljenog maslaca dodajte u lanene sjemenke i dobro izmiješajte.
- U smjesu dodajte suhe sastojke: šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i ekstrakt vanilije dok se ne sjedine. Dodajte brašno i dobro izmiješajte.
- U tijesto dodajte komadiće čokolade (chocolate chips) i promiješajte. Rukama oblikujte tijesto u keksiće ili stavite cijelo tijesto u nauljenu tavu kako biste dobili jedan veliki keks.
- Na vrhove keksića dodajte ostatak čokoladnih komadića i stavite peći na 30 minuta, dok keksi ne porumene. Izvadite i ohladite, a po želji servirajte uz veganski sladoled ili ukrasite po želji.