Nazad na početnu
Sastojci
- 500 g slatkog krumpira
- 10 datulja
- 150 g mljevenih badema
- 5 jušnih žlica + za posuti kakao praha
- Prstohvat soli
- 1 čajna žlica cimeta
- 1 jušna žlica agavinog sirupa
Priprema
Priprema
- Ogulite, operite i na sitne kockice nasjeckajte slatki krumpir.
- Krumpir kuhajte u unaprijed zagrijanoj vodi oko 15 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kvadratni kalup (24x24) obložite papirom za pečenje.
- Datulje omekšajte u hladnoj vodi 10 minuta.
- U zdjelu pomiješajte mljeveni badem, kakao prah, sol i cimet.
- Krumpir ocijedite i ostavite da se ohladi.
- Datulje, slatki krumpir i agavin sirup pomiješajte štapnim mikserom.
- Dodajte začinje u smjesu.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup i pecite oko 40 minuta.
- Prije serviranja pospite ostatkom kakao praha.