Nazad na početnu

Veganski browniesi od slatkog krumpira

Sočni, čokoladni i prije svega zdravi - ovi veganski browniesi zadovoljit će vašu želju za slatkim. I to bez grižnje savjesti.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g slatkog krumpira
  • 10 datulja
  • 150 g mljevenih badema
  • 5 jušnih žlica + za posuti kakao praha
  • Prstohvat soli
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 1 jušna žlica agavinog sirupa

Priprema

Priprema

  1. Ogulite, operite i na sitne kockice nasjeckajte slatki krumpir.
  2. Krumpir kuhajte u unaprijed zagrijanoj vodi oko 15 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Kvadratni kalup (24x24) obložite papirom za pečenje.
  5. Datulje omekšajte u hladnoj vodi 10 minuta.
  6. U zdjelu pomiješajte mljeveni badem, kakao prah, sol i cimet.
  7. Krumpir ocijedite i ostavite da se ohladi.
  8. Datulje, slatki krumpir i agavin sirup pomiješajte štapnim mikserom.
  9. Dodajte začinje u smjesu.
  10. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup i pecite oko 40 minuta.
  11. Prije serviranja pospite ostatkom kakao praha.