Nazad na početnu
Sastojci
- 150 g batata
- 130 g višenamjenskog brašna
- prstohvat soli
Priprema
Priprema
- Skuhajte batate u slanoj vodi. Kad se malo ohlade, zgnječite ih i napravite pire.
- U posudu stavite pire od batata, brašno i prstohvat soli pa miješajte dok se sastojci ne sjedine i formira se tijesto. Ako želite slatku verziju, dodajte žličicu prirodnog zaslađivača (meda, javorovog sirupa, stevije itd.) i dobro izmiješajte.
- Tijesto razvaljajte i podijelite u 5 dijelova. Pobrašnite radnu plohu i valjkom razvaljajte svaki dio tanko, ali ne pretanko jer inače nećete dobiti ukusno, mekano i rastezljivo pecivo.
- Na vatri zagrijte tavu bez ulja i kad se dobro ugrije ispecite pecivo, odnosno tortilju. Pecite 1 minutu sa svake strane, a gotova peciva prebacite na tanjur i prekrijte krpom da ostanu sočni dok se ostatak peče.