Zagrijte pećnicu na 160ºC. U blender stavite bademe, kakao prah, šećer i sol i kratko izmiješajte. Dodajte kokosovo ulje pa opet izmiješajte. Zatim dodajte vodu i provjerite je li dovoljno vlažno i ljepljivo da se može oblikovati. Ako se smjesa mrvi i suha je, dodajte još 1 žlicu vode.
Smjesu stavite na čistu površinu pa izvaljajte rukama. U kalup za pitu rasporedite trećinu smjese na dno i lagano pritisnite. Ostatak smjese stavite na rubove i pritisnite prstima. Formiranu koru od pite stavite u hladnjak na 20 minuta, a za to vrijeme napravite nadjev.
Najprije izvadite tofu iz pakiranja, umotajte ga u nekoliko slojeva kuhinjskog papira (ubrusa) i ostavite 5-10 minuta dok papir ne poprimi svu vlagu.
U blenderu izmiješajte tofu, kakao, rastopljenu čokoladu, javorov sirup, sok od naranče, koru od naranče, vaniliju i sol. Miješajte dok ne dobijete glatku kremu, bez grudica.
Koru izvadite iz hladnjaka, pritisnite dno vilicom i stavite peći na 30 minuta. Izvadite i ostavite da se hladi u kalupu. Prelijte s kremom i pospite s koricom od naranče. Stavite u hladnjak na barem sat vremena prije posluživanja.