Nazad na početnu

Veganska musaka

Savršen okus i omjer hranjivih tvari.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250g crvenog graha iz konzerve
  • 1 patlidžan
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 nasjeckana crvena paprika
  • 1 nasjeckana zelena paprika
  • 2 rajčice
  • 1/4 šalice vode
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/4 žličice timijana

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Narežite patlidžan na kriške srednje debljine. Premažite ih maslinovim uljem i poslažite na lim za pečenje. Pecite u pećnici oko 25 minuta.

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i dinstajte oko 5 minuta.

Namastite vatrostalnu posudu i u nju poslažite patlidžan. Preko patlidžana ravnomjerno poslažite smjesu s povrćem. Stavite još jedan sloj patlidžana i tako slažite dok god imate sastojke. Pecite u pećnici oko 10 minuta.