Nazad na početnu
Sastojci
- 125 g višenamjenskog brašna
- 125 g integralnog brašna
- 4 žličice praška za pecivo
- 2 žličice cimeta
- 1 žličica đumbira u prahu
- ½ žličice muškatnog oraščića
- ½ žličice soli
- 250 g pirea od slatkog krumpira
- 60 ml biljnog ulja
- 60 g smeđeg šećera
- 360 ml mlijeka
- 2 jaja
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 140°C. U posudi ručno izmiješajte brašno, prašak za pecivo, začine i sol.
- U drugoj posudi izmiješajte pire, ulje, smeđi šećer, mlijeko i žumanjke. Zatim lagano dodajte suhe sastojke koje ste prethodno izmiješali.
- U posebnoj posudi mikserom istucite bjelanjak od jaja dok ne dobijete čvrstu smjesu. Bjelanjak pažljivo dodajte u prethodnu smjesu pazeći da ne uđe previše zraka.
- Nauljite aparat za vafle i pecite ih prema uputama. Gotove vafle stavite u zagrijanu pećnicu da ostanu topli dok ne ispečete ostatak. Ukrasite po želji s voćem, šlagom, kremom, medom ili čokoladom i poslužite toplo.