Uskrsna pogača

Ovog Uskrsa pripremite ukusnu i mekanu pogaču koju možete ukrasiti obojenim jajima!

Uskrsna pogača Izvor slike: 123RF

02:30

Sastojci:

Priprema uskrsne pogače

  1. U velikoj posudi izmiješajte 250 g brašna, šećer, sol i kvasac. U posebnoj posudi zagrijte mlijeko i maslac dok se ne rastope i sjedine, a zatim dodajte u smjesu s brašnom.
  2. Dodajte 2 jaja i preostalo brašno te sve dobro izmiješajte. Tijesto izvadite iz posude i valjajte dok ne postane glatko i elastično.
  3. Lagano nauljite tijesto, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da se tijesto diže sat vremena.
  4. Kad se volumen udvostruči, podijelite tijesto na 2 jednaka dijela i ostavite ih da stoje 10 min. Izvaljajte svaki komad, podijelite na tri trake i napravite pletenice.
  5. Prstima spojite pletenice u krug, kistićem stavite maslac na vrh i posipajte sezamom po želji. Prekrijte toplom kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 45 minuta.
  6. U već zagrijanu pećnicu na 175°C stavite pogaču i pecite otprilike 30 minuta, dok tijesto ne porumeni.
  7. Kada je pogača gotova po želji u sredinu stavite obojeno jaje.

Ostali recepti

Halibut s češnjakom i parmezanom
Medeni lješnjak keksi
Smoothie od špinata i smokava
Lećin vrući lonac (hotpot)
Pileća prsa punjena gorgonzolom
Osvježavajuća piletina s rajčicama
Najjednostavniji keksići za početak sezone pečenja blagdanskih kolača
Lazanje od lososa i šparoga
© 2025 Zdravi recepti