Nazad na početnu

Umak „tisuću otoka“

Ovaj klasični američki umak odlično se slaže sa svim vrstama mesa, laganog je okusa, a možete ga spremiti u hladnjak i koristiti po potrebi!

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3 žlice kečapa
  • 5 žlice majoneze
  • 3 žlice kiselih krastavaca, sitno nasjeckanih
  • 1 paprika, sitno nasjeckana
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica octa
  • ½ žličice crvene paprike
  • prstohvat soli
  • ½ žličice Tabasca (po želji)
  • 2 jaja, tvrdo kuhana (po želji)

Priprema

Priprema

  1. U posudu stavite kečap, majonezu, papriku i kisele krastavce. Zatim stavite nasjeckane krastavce, luk, češnjak, ocat i jaja (ako ih koristite) sve dobro izmiješajte i probajte.
  2. Dodajte prstohvat soli i crvenu papriku, a po potrebi možete dodati i više.

Umak možete držati u plastičnoj ili staklenoj posudi, spremiti u hladnjak nekoliko dana i koristiti po potrebi.