Umak od pečenog patlidžana s lepinjama

Odličan umak za 4 osobe

Umak od pečenog patlidžana s lepinjama

00:45

Sastojci:

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180° C. Na dasci za rezanje izrežite pitta kruh na trake. Postavite kruh u jednom sloju na široki pladanj za pečenje.

2. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 15 minuta dok ne postanu hrskavi i zlatne boje. Pustite da se ohlade.

3. Patlidžane operite i posušite papirnatim ubrusom. Stavite ih u pladanj za pečenje, nauljite i pecite u pećnici na 200°C oko 15 minuta (dok ne omekšaju i kora im se smežura).

4. Maknite s vatre i ostavite ohladiti.

5. Kad su patlidžani dovoljno ohlađeni, razrežite ih na pola, izvadite mesnati dio i stavite u sjeckalicu.

6. Istisnite češnjak i dodajte ga patlidžanima.

7. Nasjeckajte patlidžane i češnjak na sitno, dodajte ulje od sezama, sok od limuna i kumin pa ponovo promiješajte.

8. Začinite po ukusu sa solju i paprom, umiješajte peršin i poslužite na listovima zelene salate s trakama.

Ostali recepti

Quinoa s gljivama
Piletina s brokulom i šampinjonima
Zimski smoothie
Zapečeni losos s rajčicama i maslinama
Kolač od meda
Piletina u umaku od naranče
Smoothie od kikirikija i banane
Čokoladni mousse
© 2025 Zdravi recepti