Odličan umak za 4 osobe
Sastojci:
1. Zagrijte pećnicu na 180° C. Na dasci za rezanje izrežite pitta kruh na trake. Postavite kruh u jednom sloju na široki pladanj za pečenje.
2. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 15 minuta dok ne postanu hrskavi i zlatne boje. Pustite da se ohlade.
3. Patlidžane operite i posušite papirnatim ubrusom. Stavite ih u pladanj za pečenje, nauljite i pecite u pećnici na 200°C oko 15 minuta (dok ne omekšaju i kora im se smežura).
4. Maknite s vatre i ostavite ohladiti.
5. Kad su patlidžani dovoljno ohlađeni, razrežite ih na pola, izvadite mesnati dio i stavite u sjeckalicu.
6. Istisnite češnjak i dodajte ga patlidžanima.
7. Nasjeckajte patlidžane i češnjak na sitno, dodajte ulje od sezama, sok od limuna i kumin pa ponovo promiješajte.
8. Začinite po ukusu sa solju i paprom, umiješajte peršin i poslužite na listovima zelene salate s trakama.