Nazad na početnu
Sastojci
Kora
- 230 g višenamjenskog brašna
- 200 g šećera ili umjetnog zaslađivača
- 3 žlice kukuruznog škroba
- ½ žličice soli
- 2 dl kanola ulja
- 30 g maslaca
Nadjev
- 500 g borovnica
- 1 dl vode
- 2 dl svježeg soka od limuna ili limete
- 2 jaja
- 200 g umjetnog zaslađivača
- 3 žlice kukuruznog škroba
- prstohvat soli
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudi izmiješajte brašno, šećer, škrob i sol, zatim dodajte ulje i maslac. Rukama formirajte koru koja će imati malo grudica i pritisnite ju u nauljeni kalup za pečenje. Pecite 15-20 minuta dok ne porumeni.
- Za to vrijeme pripremite nadjev tako da u loncu najprije pomiješate borovnice s vodom i kuhate 5-6- minuta, dok voće ne omekša i gotovo se raspada. Kroz cjediljku ili sito procijedite borovnice dok ne izađe sva tekućina.
- Odvojite 3-4 dl tekućine. U posudi izmiješajte sok limuna ili limete, šećer škrob, sol i jaja. Dodajte tekućinu od borovnice i dobro izmiješate dok se sastojci ne sjedine.
- Nadjev izlijte u malo rashlađenu koru i pecite još 15-20 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi barem pola sata, narežite na kockice i ukrasite po želji.