Ukusne domaće krafne

Bez obzira što nisu baš najzdravije, bez krafni ne možemo zamisliti vrijeme poklada.

Ukusne domaće krafne Izvor slike: 123RF

00:50

Sastojci:

Priprema:

  1. U maloj posudi promiješajte kvasac, prstohvat šećera i toplo mlijeko. Prekrijte folijom i ostavite na toplom 10-ak minuta da se diže.
  2. U drugoj posudi umutite jaje, žumanjak, ostatak šećera, 2 žlice ulja i vanilin šećer. Dodajte brašno, kvasac, malo soli i naribanu limunovu koricu. Miješajte pomoću miksera, te postepeno ulijevajte ostatak mlijeka. Tijesto treba biti kompaktno, ako je prerijetko dodajte još brašna ili mlijeka ako je pregusto.
  3. Tijesto nastavite mijesiti rukama na koje ste prethodno stavili malo brašna kako se tijesto ne bi ljepilo.
  4. Posudu pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu dok se njegova količina ne utrostruči, što može potrajati oko sat vremena.
  5. Nakon toga tijesto još malo pobrašnite kako se ne bi ljepilo, te razvaljajte na debljinu od oko 1 centimetar. Pomoću čaše ili šalice izrezujte krugove. Pričekajte 10 minuta da se krugovi dignu.
  6. U dubokom loncu dobro zagrijte ulje. Smanjite vatru, te u ulje pažljivo stavljajte krafne. Kad donja strana porumeni krafne preokrenite, no pripazite da ih ne okrećete previše. Nakon što i druga strana porumeni krafne izvadite na papirnati ručnik.
  7. Pričekajte da se krafne ohlade, te ih pospite šećerom u prahu i napunite.

SAVJET: Kad krafne stavljate u ulje pazite da ih ne okrećete, već da prvo ispečete onu stranu koja je bila prema dolje dok ste izrezivali krugove.

Ostali recepti

Salata od graška i radiča
Smoothie od đumbira za imunitet i energiju
Sok od celera za bolje zdravlje i dulji život
Smoothie protiv stresa
Zeleni smoothie za jači imunitet
Zdravi kolačići od suhog voća, oraha i keksa
Smoothie od badema i čokolade
Tjestenina sa šparogama
© 2025 Zdravi recepti