Nazad na početnu

Ukusna pita od jagoda koja ne deblja!

Isprobajte jednostavnu i laganu pitu od jagoda bez mliječnih proizvoda koja ima malo kalorija!

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

Kora

 

  • 10 komada krekera
  • 1-2 žlice smeđeg šećera
  • 5 žlica otopljenog kokosovog ulja

 

Nadjev

 

  • 400 g svilenog tofua
  • 20-ak svježih jagoda (10 za nadjev, ostatak za dekoraciju)
  • žlica meda

Priprema

Priprema

  1. Napraviti koru. Usitniti krekere u mrvice i dodati ih u lonac sa smeđim šećerom i kokosovim uljem. Miješati dok se sastojci ne spoje.
  2. Izmiješanu smjesu za koru staviti u kalup i lagano čašom pritisnuti dok se ne izjednači. Koru staviti u hladnjak na minimalno sat vremena da se stisne.
  3. Tofu, jagode i med izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodati još šećera po potrebi i po želji nekoliko sitno nasjeckanih jagoda, ako volite komadiće.
  4. Nadjev dodajte u stisnutu koru i vratite u hladnjak na još barem sat vremena. Za dekoraciju narežite jagode na ploškice i stavite na vrh, izrežite i poslužite ohlađeno.