Promijenite uobičajeni način pripreme piletine i ovaj put se počastite ukusnom piletinom u umaku od limuna, češnjaka i maslaca.
Sastojci:
5 pilećih zabataka
½ žličice papra
50 g maslaca
100 ml pilećeg temeljca
2 režnja češnjaka
sok jednog limuna
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Postavite pileće zabatke u lim za pečenje te začinite paprom i soli i pecite 30 minuta. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.
3. U maloj tavici rastopite maslac i miješajte nekoliko minuta dok ne poprimi smećkastu boju. U to ulijte temeljac, dodajte nascjeckani češnjak i iscjeđeni limunov sok. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna.
4. Prelijte preko piletine i pustite da krčka nekoliko minuta.
5. Poslužite uz salatu, rižu, mlince, kuhani krumpir ili prilog po želji.