Ukusna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca

Promijenite uobičajeni način pripreme piletine i ovaj put se počastite ukusnom piletinom u umaku od limuna, češnjaka i maslaca. 

Ukusna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Izvor slike: Freepik

00:30

Sastojci:

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Postavite pileće zabatke u lim za pečenje te začinite paprom i soli i pecite 30 minuta. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.

3. U maloj tavici rastopite maslac i miješajte nekoliko minuta dok ne poprimi smećkastu boju. U to ulijte temeljac, dodajte nascjeckani češnjak i iscjeđeni limunov sok. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna.

4. Prelijte preko piletine i pustite da krčka nekoliko minuta.

5. Poslužite uz salatu, rižu, mlince, kuhani krumpir ili prilog po želji.

Ostali recepti

Čokoladni kolač s malinama
Sočan pomfrit s češnjakom
Juha od tikvica i špinata
Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom
Smoothie od rajčice i lubenice
Tijesto za pizzu od batata (bez glutena)
Smoothie od cikle, jagoda i đumbira
Zeleni smoothie za mršavljenje
© 2025 Zdravi recepti