Nazad na početnu

Ukusna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca

Promijenite uobičajeni način pripreme piletine i ovaj put se počastite ukusnom piletinom u umaku od limuna, češnjaka i maslaca. 

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 5 pilećih zabataka

  • ½ žličice papra

  • 50 g maslaca

  • 100 ml pilećeg temeljca

  • 2 režnja češnjaka

  • sok jednog limuna

  • sol

Priprema

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Postavite pileće zabatke u lim za pečenje te začinite paprom i soli i pecite 30 minuta. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.

3. U maloj tavici rastopite maslac i miješajte nekoliko minuta dok ne poprimi smećkastu boju. U to ulijte temeljac, dodajte nascjeckani češnjak i iscjeđeni limunov sok. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna.

4. Prelijte preko piletine i pustite da krčka nekoliko minuta.

5. Poslužite uz salatu, rižu, mlince, kuhani krumpir ili prilog po želji.