Nazad na početnu

Ukusna piletina s limunom i začinskim biljem

Osvježite piletinu s limunom i ljekovitim začinskim biljem i uživajte u punom okusu.

00:20
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 240

Sastojci

  • 6 pilećih prsa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žlice balzamičnog octa
  • 140 g rikole
  • 25 g naribanog sira ribanca
  • 1 limun, narezan na kriške
  • Marinada
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 grančice ružmarina
  • 6 sitno nasjeckanih listova kadulje
  • 1 organski limun, naribna korica
  • Sok od ½ limuna
  • 3 žlice maslinovog ulja

Priprema

Priprema

Istucite meso na debljinu od 0,5 cm. Pripremite marinadu. Usitnite češnjak, dodajte ružmarin i kadulju. Umiješajte limunov sok i koricu, maslinovo ulje i mljeveni crni papar.

Prelijte marinadu preko piletine i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. Pecite piletinu na roštilju ili u tavi 1 do 2 minute. U međuvremenu, pomiješajte ocat, rikolu i začinite po želji. Poslužite uz piletinu, kriške limuna i ribanac.