Nazad na početnu

Ukusna piletina

Ovako mariniranu piletinu možete ispeći i na roštilju.

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 komada pilećih prsa
  • 1 žlica majčine dušice
  • 1 žlica šećera
  • 1 1/2 žličice mljevene kadulje
  • 3/4 žličice muškatnog oraščića
  • 3/4 žličice cimeta
  • 1/4 žličice papra
  • 3/4 šalice bijelog octa
  • 1/2 šalice soka od naranče
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/4 šalice soja sosa
  • sok od 1 limete
  • 2 nasjeckana luka
  • 5 nasjeckanih češnjeva češnjaka

Priprema

Priprema

Pomiješajte sve začine. U zasebnoj zdjeli promiješajte ocat, sok od naranče, maslinovo ulje, soja sos i sok od limete.

Izmiješajte suhe i mokre sastojke. Dodajte luk i češnjak, a zatim dodajte pileća prsa u zdjelu, okrećući ih dok u potpunosti nisu prekriveni marinadom. Držite u frižideru najmanje jedan sat.

Piletinu ispecite na maslinovom ulju. Pecite 5 minuta sa svake strane. Poslužite uz rižu ili predjelo po želji.