Nazad na početnu

Ukusna juha bez glutena, pogodna za dijabetičare

Ova gusta i kremasta juha ima bogat okus i vrlo malo kalorija, a osim što ne sadrži gluten, pogodna je i za dijabetičare!

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 150 g slatkog krumpira
  • 100 g krumpira
  • 2 dl suhog bijelog vina
  • 50 g mrkve, tanko narezane
  • 2 dl kanola ulja
  • 30 g poriluka, sitno narezanog
  • 40 g luka
  • 40 g narančaste ili žute slatke papire, sitno narezane
  • 1 češanj češnjaka, mljevenog ili sitno nasjeckanog
  • 2 kokošje ili goveđe kocke za juhu
  • 1 lovorov list
  • prstohvat soli
  • prstohvat šarenog papra
  • šaka oraha (po želji)

Priprema

Priprema

  1. U velikom loncu zagrijte ulje, zatim dodajte mrkvu, poriluk, papriku, luk i češnjak. Kuhajte 5-6 minuta, dok povrće ne omekša.
  2. Zatim dodajte krumpir, kokošje kocke, obični krumpir, vino, papar i lovorov list. Kad sve uzavre, smanjite vatru i kuhajte još 20-ak minuta, dok krumpir ne omekša.
  3. Lovorov list bacite, a ostatak stavite u blender kad se malo ohladi. Miješajte dok ne dobijete glatku, gustu smjesu. Vratite u lonac ili u manje posude, ukrasite s orasima ili po želji.

Slatki krumpir štiti od raka, pomaže u održavanju normalnog krvnog tlaka, smanjuje rizik od pretilosti, dijabetesa i bolesti srca.