Ukusna janjetina s caponatom

Ovaj zdravi ručak pripremite za manje od sat vremena.

Ukusna janjetina s caponatom

00:35

Sastojci:

Priprema

Narežite 2 češnja češnjaka na tanke kriške, a treći sitno naribajte za janjetinu i ostavite sa strane.

Zagrijte ulje za caponatu, dodajte luk i pržite 5 minuta. Dodajte patlidžan i pirjajte još 5 minuta. Zatim dodajte pasiranu rajčicu, masline, kapare, ružmarin i balzamični ocat. Poklopite i kuhajte 15 minuta uz povremeno miješanje.

U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 190°C.

Krumpir kuhajte 10 minuta, a zatim ga ocijedite. Pomiješajte naribani češnjak s ružmarinom i s malo crnog papra, a zatim utrljajte u janjetinu. Janjetinu i krumpire pecite u pećnici oko 20 minuta.

Za to vrijeme, na tavi ili u mikrovalnoj zagrijte špinat kako biste izbacili višak tekućine. Umiješajte češnjak u caponatu i poslužite uz janjetinu, uvaljanu u peršin, krumpir i špinat.

Energetska vrijednost:

480

Ostali recepti

Juha od piva i luka
Smoothie od čokolade, špinata i borovnica
Salata od piletine i tjestenine
Čokoladno nebo
Baba Ganoush
Mramorni kolač
Jesenski kolač
Smoothie od mrkve, ananasa i jabuka
© 2025 Zdravi recepti