Ovaj zdravi ručak pripremite za manje od sat vremena.
Sastojci:
Narežite 2 češnja češnjaka na tanke kriške, a treći sitno naribajte za janjetinu i ostavite sa strane.
Zagrijte ulje za caponatu, dodajte luk i pržite 5 minuta. Dodajte patlidžan i pirjajte još 5 minuta. Zatim dodajte pasiranu rajčicu, masline, kapare, ružmarin i balzamični ocat. Poklopite i kuhajte 15 minuta uz povremeno miješanje.
U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 190°C.
Krumpir kuhajte 10 minuta, a zatim ga ocijedite. Pomiješajte naribani češnjak s ružmarinom i s malo crnog papra, a zatim utrljajte u janjetinu. Janjetinu i krumpire pecite u pećnici oko 20 minuta.
Za to vrijeme, na tavi ili u mikrovalnoj zagrijte špinat kako biste izbacili višak tekućine. Umiješajte češnjak u caponatu i poslužite uz janjetinu, uvaljanu u peršin, krumpir i špinat.
Energetska vrijednost: