Nazad na početnu
Sastojci
Za tijesto:
- 312 g brašna
- Žličica suhog kvasca
- 3 žlice maslinovog ulja
- Čaša vode sobne temperature
- Žličica soli
Za nadjev:
- 2 žlice maslinovog ulja
- Crvene i žute cherry rajčice narezane na polovice
- Jedna obična rajčica narezana na kriške
- Crne masline bez koštica
- Ružmarin
- Sol i papar
Priprema
Priprema:
- Mikserom pomiješajte brašno, kvasac i sol
- Dodajte maslinovo ulje i vodu
- Miksajte na srednjoj brzini dok tijesto ne postane elastično i meko, 6-7 minuta
- Tijesto premjestite u nauljenu posudu, prekrijte plastičnom folijom i vlažnom kuhinjskom krpom. Pričekajte da se tijesto digne i za to vrijeme zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Premjestite tijesto u pleh pokriven papirom za pečenje.
- Tijesto obilno namažite maslinovim uljem i po njemu posložite cherry rajčice, ploške obične rajčice i masline, te ih nježno utisnite u tijesto.
- Posipajte ružmarinom, solju i paprom.
- Pecite 15 do 20 minuta, odnosno dok tijesto ne postane rumeno.
- Kad je gotovo izrežite na pravilne komade i poslužite.