Nazad na početnu

Ukrajinska salata

Ohladite u frižideru i poslužite!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 450 g šunke
  • 3 srednja krumpira
  • 4 srednje mrkve
  • 425 g graška
  • 5 kuhanih jaja
  • 5 srednje velikih kiselih krastavaca
  • 2 nasjeckana mlada luka
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
  • 150 g majoneze
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

U istom loncu, kuhajte u vodi cijele neoguljene krumpire i mrkvu oko 30 minuta. Izvadite povrće iz kipuće vode i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi prije rezanja.

Skuhajte jaja i ostavite da se ohlade.

Krumpir i mrkvu ogulite. Nasjeckajte šunku, krumpir, mrkvu, kisele krastavce i jaja na jednake kockice.

Pomiješajte krumpir, mrkvu, kisele krastavce, jaja, zeleni luk, kopar i majonezu. Dodajte još majoneze, sol i papra ako želite.

Dodajte grašak i sve izmiješajte.