Zamislite kako gledate snijeg kroz prozor tople sobe i jedete ovaj kolač!
Sastojci:
Zagrijte mlijeko da bude toplo, ne prevruće. Umiješajte kvasac i 1 žličicu šećera. Ostavite na toplom mjestu oko 10 minuta.
Brašno i sol umiješajte u preostali šećer. Dodajte smjesu s kvascem, maslac i jaja. Miješajte dok smjesa ne nalikuje ne mekano tijesto.
Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini 5 do 10 minuta. Ostavite na toplom mjestu 1 do 2 sata. Sušeno voće pomiješajte s rakijom, koricom i sokom limuna, i ostavite da odstoji.
Žlicom izmiješajte mljevene bademe, šećer, žumanjak i sok od limuna. Ostavite da odstoji.
Ocijedite voće i umiješajte bademe. Tijesto mijesite na pobrašnjenoj površini i dodajte voće i bademe u tijesto dok se sve ravnomjerno ne izmiješa.
Tijesto malo razvucite. Uzduž tijesta napravite prorez u sredini. Punjenje stavite u prorez. Preklopite jednom stranom punjenje u sredini, a zatim preklopite drugi kraj tijesta preko. Preklopite i druga dva kraja kako bi punjenje ostalo unutar tijesta.
Stavite tijesto na namašćen lim za pečenje i pokrijte. Ostavite na toplom mjestu dok se tijesto ne udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite 30 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Kada se ohladi pospite šećerom u prahu.