Ukiseljene tikvice

Ukusne i bez konzervansa.

Ukiseljene tikvice

01:00

Sastojci:

Priprema

Tikvice operite i nasjeckate na kriške, debele oko 0.5 centimetra i stavite u lonac. Dodajte ocat, šećer, crvenu papriku, papar i sol.

Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne proključa.Uklonite s vatre i pažljivo stavite u staklenke. Na vrh stavite malo kopra, poklopite i držite u hladnjaku najmanje 24 sata prije posluživanja. Rok trajanje je, ako se drži u hladnjaku, 7 do 10 dana.

Ostali recepti

Juha od tikvica i kopra
Teleći kotleti punjeni špinatom i pršutom
Domaća granola od lješnjakovog brašna i sjemenki
Teleći kotleti s gljivama
Losos sa đumbirom i timijanom
Smoothie od zobi i jagoda
Zapečene prokulice sa slaninom
Kremasti rižoto od rajčica
© 2025 Zdravi recepti