Nazad na početnu
Sastojci
- 400 g pilećih prsa narezanih na sitne komade
- ½ komada većeg crvenog luka
- 2 mljevena češnja češnjaka
- 1 dl maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 1 šalica riže
- 2 i ½ komada brokule
- 2 ½ šalice pilećeg temeljca
- 150 g naribanog sira
Priprema
Priprema
- U veliku tavu zagrijte crveni luk na maslinovom ulju, a piletinu začinite paprom i solju. Kad luk omekša dodajte nasjeckanu piletinu.
- Kad piletina porumeni dodajte češnjak i kuhajte još 1-2 minute. Piletinu pomaknite u jednu stranu tave i na sredinu dodajte još malo maslinovog ulja.
- Na zagrijano ulje dodajte sirovu rižu i kratko pržite. Zatim dodajte pileći temeljac, izmiješajte sastojke u tavi i ostavite da kuha 10-ak minuta.
- Dodajte nasjeckanu brokulu i kuhajte još 8-10 minuta uz povremeno miješanje. Kad brokula i riža omekšaju maknite tavu s vatre.
- Polovicu sira dodajte u vruću tavu da se otopi, a ostatak pospite 1-2 minute prije posluživanja.