Nazad na početnu

Tzatziki umak

Zdravo i osvježavajuće.

01:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 šalice jogurta
  • 2 krastavca
  • sol
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/4 šalice nasjeckane metvice
  • 3 žlice soka od limuna
  • 1/4 žličice papra

Priprema

Priprema

U malo cjedilo stavite jogurt. Cjedilo stavite u veću zdjelu i ostavite da 90 minuta stoji u hladnjaku.

U međuvremenu naribajte krastavce. Stavite ih u drugo cjedilo i ispod cjedila stavite zdjelu. Posolite s 1 žličicom soli i dobro promiješajte. Vratite u hladnjak i pustite da stoji najmanje 30 minuta.

Zdrobite češnjak pomoću noža. Očistite ga i nasjeckajte. Posolite ga s 1/2 žličice soli. Dobro promiješajte i usitnite tako da češnjak postane kremast.

U zdjeli pomiješajte češnjak i limunov sok. Dodajte jogurt, krastavac, metvicu i papar. Dobro promiješajte i po želji dodatno začinite. Poslužite ohlađeno.