Nazad na početnu

Tuna s makaronima

Tuna s hrpu povrća za četiri osobe!

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 kocke za pileći temeljac
  • 1/8 čajne žličice papra
  • 1 čajna žličica suhog bosiljka
  • 225 g makarona
  • 100 g crvene paprike, očišćene i narezane
  • 250 g mahuna, narezanih
  • 225 ml mlijeka
  • 100 g sira cheddara, naribanog
  • 400 g konzervirane tune u ulju, ocijeđene
  • 50 g svježeg peršina, narezanog

Priprema

Priprema

U velikom loncu, dovedite do vrenja 600 ml vode, kocku za temeljac, papar i bosiljak.

Postupno dodajte tjesteninu, ali neka voda cijelo vrijeme vrije. Poklopite i ostavite neka se krčka na 7 minuta, povremeno miješajući.

Umiješajte crvenu papriku, mahune i mlijeko u lonac. Poklopite i ostavite neka se krčka na 6-8 minuta, taman dok tjestenina i mahune ne budu mekane.

Umiješajte sir, tunu i peršin, sve dok se sir ne rastopi.

Poslužite odmah.