Tuna s gospinom travom i majčinom dušicom

Uz malo veći trud možete imati idealan ručak za 4 osobe

Tuna s gospinom travom i majčinom dušicom Izvor slike: 123RF

02:00

Sastojci:

Priprema

  1. Obrišite ribu vlažnom krpom ili papirnatim ubrusom.
  2. Začinite ribu s obje strane solju i paprom, zatim stavite u plitku zdjelu i odložite.
  3. Izmiješajte gospinu travu, maslinovo ulje, naribanu koricu i sok od limete sa svježim listićima majčine dušice.
  4. Sitno nasjeckajte sušene rajčice i dodajte ih u smjesu.
  5. Smjesu stavite preko ribe i marinirajte u hladnjaku 2 sata, povremeno je okrećući.
  6. Zagrijte tavu ili roštilj. Ocijedite ribu, ostavljajući marinadu. Pecite ribu 3-4 minute sa svake strane da ostane ružičasta boja u sredini. Ili pecite još 1-2 minute ako želite da bude bolje pečena.
  7. Stavite ostatak marinade u malu tavu i zakuhajte. Prelijte toplu marinad0u preko ribe i poslužite s kuhanom rižom i zelenom salatom.

Ostali recepti

Salsa od manga
Smoothie od bobičastog voća i špinata
Muffini s grožđicama
Smoothie od naranče, malina i badema
Smoothie od lubenice, jagoda i chia sjemenki
Pileća prsa s pireom od graška
Slatki kruh sa grožđicama
Svinjski kotleti u marinadi od limuna i ružmarina
© 2025 Zdravi recepti