Nazad na početnu
Sastojci
- 4 odreska tune od cca 200 g
- sol
- mljeveni crni papar
- 3 žlice gospine trave
- 80 ml maslinova ulja
- sok i naribana korica od 2 limete
- 1 grančica svježe majčine dušice
- 4 sušene rajčice
- kuhana riža
- zelena salata
Priprema
Priprema
- Obrišite ribu vlažnom krpom ili papirnatim ubrusom.
- Začinite ribu s obje strane solju i paprom, zatim stavite u plitku zdjelu i odložite.
- Izmiješajte gospinu travu, maslinovo ulje, naribanu koricu i sok od limete sa svježim listićima majčine dušice.
- Sitno nasjeckajte sušene rajčice i dodajte ih u smjesu.
- Smjesu stavite preko ribe i marinirajte u hladnjaku 2 sata, povremeno je okrećući.
- Zagrijte tavu ili roštilj. Ocijedite ribu, ostavljajući marinadu. Pecite ribu 3-4 minute sa svake strane da ostane ružičasta boja u sredini. Ili pecite još 1-2 minute ako želite da bude bolje pečena.
- Stavite ostatak marinade u malu tavu i zakuhajte. Prelijte toplu marinad0u preko ribe i poslužite s kuhanom rižom i zelenom salatom.