Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Električnim mikserom miješajte krem sir, maslac, šećer, vaniliju i sok od limete dok ne dobijete glatku, gustu smjesu. Stavite u hladnjak dok ne napravite ostale sastojke.
- Električnim mikserom izmiješajte nasjeckani mango, med, kukuruzni škrob, maslac, limunov sok, žumanjak i koricu limuna. Kad dobijete glatku smjesu, stavite u hladnjak dok ne napravite ostale sastojke.
- Provjerite jesu li krema i glazura u hladnjaku jer moraju biti skroz ohlađene dok se biskvit ispeče. U posudi izmiješajte prosijano brašno, prašak i šećer.
- U drugoj posudi izmiješajte kokosovo ulje, ananas, jaja i vaniliju i dobro izmiješajte. Zatim u posudu dodajte prosijano brašno, prašak i šećer i lagano miješajte mikserom, a na kraju dodajte kokosovo brašno i miješajte rukom dok se sastojci ne sjedine.
- Kalup za tortu namažite maslacem ili obložite uljem i papirom za pečenje. Izlijte biskvit, podignite kalup u zrak i izbacite mjehuriće zraka laganim lupkanjem kalupa o radnu površinu.
- Pecite 30-35 minuta, dok biskvit ne porumeni pa provjerite čačkalicom je li unutrašnjost dovoljno pečena. Izvadite biskvit i ostavite da se hladi u kalupu 10-ak minuta.
- Izvadite biskvit iz kalupa. Stavite glazuru i žlicom raspršite kremu od manga po glazuri. Ukrasite po želji i poslužite ohlađeno.
Ako ste dobili deblji biskvit, možete ga prerezati na pola, žlicom preliti kremu od manga po biskvitu pa nanijeti glazuru i poprskati ostatak kreme na vrh.
