Priprema
- U blenderu izmiješajte sir, avokado, med, limun i sol dok ne dobijete kremastu smjesu. Po potrebi dodajte još limuna/limete, soli ili meda. U hermetički zatvorenoj posudi spremite u hladnjak na minimalno pola sata.
- Operite blender i stavite bosiljak, vlasac, češnjak, ocat, maslinovo ulje, kim, origano i sol te miješajte dok ne bude skoro glatko, odnosno dok ne dobijete smjesu s pokojim većim komadom bilja. Probajte i po želji dodajte ocat, ulje ili sol. U hermetički zatvorenoj posudi spremite u hladnjak na minimalno pola sata.
- Tostirajte kruh i dodajte najprije smjesu od avokada, a na to stavite smjesu od bosiljka i lagano razmažite. Isto tako, ako želite, između dviju smjesa možete staviti narezane komade avokada, mozzarelle, meda ili pistacija.
Ako izbjegavate kruh, smjese možete poslužiti u polovini avokada kojem se maknuli košticu, a ako vam ostane umaka od avokada, slobodno ga koristite kao umak za tjesteninu.