Nazad na početnu
Sastojci
- 500 g brašna od cjelovitog zrna
- 1 paket kvasca
- 2 žlice javorovog sirupa
- ½ žlice soli
- 2 čaše tople vode
Priprema
Priprema
- U posudi izmiješajte kvasac, brašno i sol pa sve dobro izmiješajte. U vodi otopite javorov sirup i dodajte ga suhim sastojcima. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu i dobro povezano tijesto.
- Posudu za pečenje namažite uljem i brašnom. Zatim stavite tijesto u posudu, prekrijte i ostavite 20-ak minuta.
- Dok se tijesto diže, stavite pećnicu da se zagrijava na 200°C. Nakon 20-ak minuta, kad se tijesto digne, stavite da se peče 40 minuta. Narežite na kriške i lagano tostirajte. Poslužite toplo, a ako želite da vam potraje, držite u dobro zatvorenom spremniku.