Nazad na početnu

Toskanski bujon od teletine

Okus Toskane samo na vašem stolu!

05:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 50 g graška, namočenog na 2 sata, a zatim ocijeđenog
  • 900 g telećeg vrata, narezanog na kockice
  • 1,2 l goveđeg temeljca
  • 50 g ječma
  • 1 mrkva, narezana
  • 1 repa, narezana
  • 1 poriluk, tanko narezan
  • 1 crveni luk, tanko narezan
  • 100 g rajčica, narezanih
  • 1 svježi bosiljak
  • 100 g rezanaca
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

Stavite grašak, teletinu, temeljac i 600 ml vode u veliki lonac. Dovedite sve do vrenja na laganoj vatri.

Koristeći žlicu, skinite pjenu koja se stvara na površini.

Kada ste skinuli sve s površine, dodajte ječam i prstohvat soli.

Kuhajte na laganoj vatri kroz slijedećih 25 minuta.

Dodajte mrkvu, repu, poriluk, luk, rajčice i bosiljak u lonac, a zatim sve začinite sa solju i paprom.

Ostavite tako neka se kuha na laganoj vatri kroz slijedeća dva sata, s tim da s vremena na vrijeme s površine skidate pjenu.

Uklonite lonac s vatre i stavite ga sa strane na slijedeća dva sata.

Stavite zatim lonac na srednje jaku vatru i dovedite ga do vrenja.

Dodajte rezance i kuhajte na 12 minuta.

Začinite sa solju i paprom, a zatim uklonite i odbacite bosiljak.

Poslužite odmah.