Sastojci:
- 425 g kuhanog graha
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 nasjeckanog luka
- 2 nasjeckane mrkve
- 2 nasjeckane stabljike celera
- 1 mala nasjeckana tikvica
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
- 2 žličice nasjeckane kadulje (ili 1/2 žličice sušene)
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 950 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
- 410 g sitno nasjeckane rajčice
- 2 šalice nasjeckanog mladog špinata
- 3 žlice naribanog sira ribanca
Priprema
Pola graha zgnječite drobilicom ili poleđinom žlice i stavite na stranu.
U nauljenom loncu dinstajte luk, mrkvu, celer, tikvice i češnjak sa timijanom, kaduljom, 1/2 žličice soli i 1/4 žličice papra. Dinstajte 5 minuta uz povremeno miješanje.
Dodajte temeljac i rajčice sa sokom i pustite da prokuha. Dodajte pire od graha, cijeli grah i špinat.
Nakon 3 minute ugasite vatru i poslužite posuto ribancem.
Energetska vrijednost:
145
Nutritivne vrijednosti:
- Kalorije: 145
- Ukupno masti: 4 g
- Zasićene masti: 0,5 g
- Protein: 8 g
- Ugljikohidrati: 21 g
- Šećer: 5 g
- Vlakna: 5 g
- Kolesterol: 0 mg
- Natrij: 306 mg